Clubgeschiedenis

Over ons...

Handbalclub Leuven werd opgericht in 2007 als een afsplintering van HC Atomix en leidt nu een volledig apart bestaan.

Zowel de dames als herenploeg speelden in het eerste jaar van hun bestaan onmiddellijk kampioen en promoveerde naar de Liga-reeks! Voor de heren werd de kern van spelers na het succesvolle seizoen aangevuld, zodat ze in hun tweede seizoen konden aantreden met een reserveploeg in de regio-competitie. In zijn derde seizoen ('09-'10) schakelde Leuven echter terug naar slechts één herenploeg. Einde seizoen 2011 heeft de club de heren noodgedwongen moeten uitschrijven omwille van een te kleine spelerskern.

De Ladies van Leuven werden in 2009 opgestart en klommen in één ruk op naar 2de Nationale. Omwille van een te kleine spelerskern om opeenvolgende kwetsuren en zwangerschappen op te vangen, schreven de dames zich niet meer in voor de competitie in seizoen 2013-2014.

Door de vele initiatieven naar ledenwerving (oa door initiaties in scholen), blijft de club echter groeien in de breedte. Vanaf seizoen 2013-2014 waren er dan ook enkele nieuwe kernen, of satelietclubs, bijgekomen, nl. Boutersem, Kessel-Lo en Wilsele. Ook zijn wij gestart met een extra groep, onze kaboutertjes. Tot slot wijzigde vanaf seizoen 13-14 de naam "Handbalclub Leuven" naar 'Handbalclub Leuven Tigers'. En zo werd onze mascotte geboren. Na een interne poll werd de naam 'TORA' weerhouden. Deze naam komt niet zomaar uit de lucht gevallen. Tora is Japans voor tijger, en Tor betekent doelpunt in het Duits. Onze mascotte kreeg het rugnummer 13, welke verwijst naar het jaar waarin Tora werd geboren...


Recente geschiedenis

Onze dames speelden in het seizoen 2017-2018 kampioen als eerste team onder de nieuwe clubnaam. Onze M14 eindigden eerste in hun reeks, met weliswaar enkele uitzonderingen (die een jaartje te oud waren).  Onze J14 plaatsen zich net als de J12 voor de FINAL 6.  Voor onze JM12 was dat het 3de jaar op rij dat ze bij de eerste 3 in hun groep eindigden.  In 2015-2016 plaatsten we ons als 2de, in 2016-2017 en 2017-2018 als eerste van onze reeks.  In de totaalstand eindigden we telkens 4de al was het dit jaar erg nipt.  In de Beker voor JM12 haalden we in het seizoen 2016-2017 in het eigen Redingenhof de 3de plaats.  Afgelopen seizoen misten we net de finale na een ijzersterke prestatie van vooral onze meisjes, die duidelijk gegroeid waren op alle vlakken, ondanks ze geen competitie gespeeld hadden maar ze hadden wel geen enkele vriendschappelijke match of tornooi verloren.

Onze heren promoveerden afgelopen seizoen als 2de naar LIGA 3, hopelijk kunnen ze daarin rustig meedraaien.
Onze dames lieten de promotie voor wat ze was en blijven in regio spelen, puur voor de fun - en dat past perfect binnen onze clubethiek.

Spelen voor fun blijft het belangrijkste, vrienden en vriendinnen hebben in je groep, samen sporten, en als het lukt, zoveel te beter, gaat het wat minder, dan vallen we terug op FUN en VRIENDSCHAP.

Die waarden benadrukken we elke keer opnieuw.